Trenutno se nalaziš na srpskoj verziji novosti24. Odaberi svoj jezik:

Novosti24

More Website Templates @ TemplateMonster.com - September 26, 2011!

Često postavljana pitanja


Šta su novosti24?

Novosti24.net je sajt na kojem možete da napravite lažni novinski članak kako biste zbunili svoje prijatelje i članove porodice i dobro se nasmejali.

Kako napraviti lažni članak i gde za podeliti?

Sve šta se od vas traži je da upišete par podataka o "žrtvi" i kliknite "Dodaj novost". Tada će naš sistem te podatke uklopiti u novinarski članak koji se prikazuje na sajtu koji uistinu izgleda kao sajt sa vestima tako da niko ne posumnja da se radi o lažnoj vesti. Vi ćete dobiti link do te novosti i taj link možete slati prijateljima, objaviti na facebooku ili nekom drugom sličnom servisu, slati na mail prijatelju kojega zezate, objaviti na nekom forumu, chatu i slično.

Kako izgleda lažni novinski članak?

Evo jedan primer lažnog novinskog članka napravljenog pomoću novosti24:
http://rs.novosti24.net/vest/44/1603765602/dobio-milion-evra-na-lotu/

Ko je odgovoran za objavljene članke?

Odgovornost za stvorene vesti je na vama, zato se dobro odlučite koga želite da zezate i hoće li on tu šalu prihvatiti. Ukoliko "žrtva" šale želi da se novost u kojoj je njezino ime obriše, to ćemo to da uradimo, isto tako možete da zatražite od nas da obrišemo šalu koju ste vi dodali ako vidite da nije uspela.


Koje teme članka imam na izboru?

Sve teme lažnih članaka mogu se videti na naslovnoj strani klikom na padajući izbornik kod 3. koraka kreiranja lažnog članka. Postoje članci koji su prilagođeni za mušku osobu i članci prilagođeni za žensku osobu.